Uitslagen jongdierendag 2016

Zaterdag 1 oktober was weer de jaarlijkse keuring van jonge dieren van Kleindierenver. de Vooruitgang Beuningen in het Ulto muziekcentrum in Winssen.

Het aantal dieren was helaas weer wat minder dan vorig jaar, wat hoofdzakelijk kwam door de konijnziekte die in Nederland is uitgebroken, maar de kwaliteit maakte toch ook weer veel goed.

In totaal werden 123 dieren  door 13 leden ingestuurd.

Konijnen waren er dit jaar 47.  Grote winnaar werd ons jongste lid en bestuurslid Michel Kersten uit Ewijk, hij wist in de Klasse A, de dieren geboren in Januari, Februari of Maart, te winnen met een prachtige Blauwe Wener en behaalde hier mee 96 punten. Michel werd tevens algemeen kampioen van de show.

Nummer 2 in die klasse was voor een Blauwe Kleurdwerg van Marcel v. Onna.

De B-Klasse, dieren van de andere maanden, werd gewonnen door Jos Janssen uit Beuningen met een Ned. Hangoor Dwerg. Ook dit dier behaalde het hoogst aantal punten van die dag, namelijk 96.

Ook werd hij tweede met een Ned. Hangoor Dwerg te weten met 95,5 punten.

Winnaar bij de Grote Hoenders was een prachtige Holland Hoen haan van onze Secretaris Herman Reijers uit Ewijk. Nummer 2 een Wyandotte van Gerrit Vrolijks uit Beuningen.

Bij de Dwerghoenders werd een Zwarte Hollandse Kriel van Freddy Lokven uit Hernen de beste en tweede werd een Wyandotte van Herman Reijers.

Bij de Sierduiven was Theo Thomassen uit Oss de beste met een King.

Bij het aanwijzen van de 2 beste dieren scoorde Jos Janssen het hoogst aantal punten met 190,5 en Marcel v. Onna werd tweede met 189 punten.

Bij de Hent de Waal trofee moeten de fokkers zelf aangeven hoeveel punten ze met 5 dieren denken te behalen, deze trofee werd dit jaar gewonnen  door Jos Janssen met maar één punt verschil t.o.v. de keurmeester.  Marcel v. Onna werd tweede met 3 punten verschil en Freddy  Lokven derde met 4 punten verschil. Dat de verschillen zo klein zijn betekend dat de leden veel kennis hebben over hun dieren.