Jubileumtentoonstelling 2009

Het tentoonstellingsbestuur en Burgemeester H. Zijlmans van Beuningen voordat Jos Janssn een Koninklijke onderscheiding ontving in een gezellig onderonsje.

Jubileumtentoonstelling 2009

De Vooruitgang kleindierensportvereniging in Beuningen organiseerde op 6, 7 en 8 november haar internationale jubileumtentoonstelling ter viering van het 50 jarig bestaan.

Na 3 jaar van intensieve voorbereiding kon in het Hippisch Centrum LA GRANDE aan de Verlengde Reekstraat in Beuningen de jubileum tentoonstelling van start gaan.

Ongeveer 1150 dieren waren ingezonden en werden vrijdag 7 november door keurmeesters van predicaten voorzien. Zaterdagmorgen vond de officiële opening plaats door de Burgemeester van de Gemeente Beuningen Dhr. H. Zijlmans. Voordat hij de tentoonstelling opende had hij een verassing in petto, Jos Janssen onze voorzitter ontving een Koninklijke Onderscheiding voor het vele werk wat hij de afgelopen jaren had verricht, in het bijzonder voor onze vereniging en de kleindierensport in het algemeen.

Hierna werden aan de prijswinnaars uit binnen en buitenland, prijzen en overwinnings trofeeën uitgereikt. In een prachtig ingerichte hal waren topdieren tentoongesteld, waar de talrijke aanwezige prominenten, familieleden, liefhebbers en beoefenaars van de kleindierensport kennis opdeden en dieren konden bewonderen en beoordelen. Konijnen, hoenders, sier-en watervogels, kleine knagers in allerlei rassen en kleurslagen. Uiteraard was er tevens voor een natje en een droogje gezorgd.

Veel bezoekers spraken hun bewondering uit voor de organisatie en de gehele opzet van de tentoonstelling, waar gezelligheid overheerste. Uiteraard hoort bij een tentoonstelling een catalogus met uitslagen aanwezig tezijn, deze deze kunt u vanaf hier downloaden. Door leden van de vereniging is een herinneringsboek samengesteld, waarin allerlei leuke en interessante informatie van de afgelopen jaren is te vinden. Diverse leden van De Vooruitgang hebben een leuk artikel geschreven over hun hobby.

Het lezen van dit interessante boekje is aanbevelingswaardig. Dit boekje staat ook op deze site. Een voorlopig fotoverslag vindt U onder onze fotoalbums.
Wilt u meer weten over lidmaatschap, heeft u vragen, opmerkingen of andere zaken betreffende De Vooruitgang, U kunt het contactformulier invullen, mailen of rechtstreeks contact opnemen met het bestuur.

Namens de leden en bestuur Hans van de Water