Jongdierendag 2015

Op zaterdag 3 oktober jongstleden vond in het ULTO Muziek Centrum te Winssen de traditionele jongdierendag van kleindierensportvereniging “de Vooruitgang” plaats.

 

De jongdierendag wordt al enkele jaren in Winssen gehouden en is het traditionele begin van het tentoonstellingsseizoen voor de fokkers van de Vooruitgang. Ingezonden werden diverse rassen konijnen, hoenders en dwerghoenders en duiven.

 

Kampioen bij de grote hoenders is geworden Henk Janssen met een Leghorn, tweede werd Gerrit Vrolijks met een Wyandotte. Henk Janssen is met een Leghorn ook op de derde plaats geeïndigd.

 

De competitie bij de dwerghoenders is gewonnen door Herman Reijers met een Wyandotte kriel. De tweede en derde plaats zijn ingenomen door Freddy Lokven met een Hollandse Kriel.

 

Het kampioenschap bij de duiven is gewonnen door Theo Thomassen met een King.

 

Kampioen bij de konijnen in de A-klasse is Jos Janssen geworden met een Nederlandse Hangoordwerg. Michel Kersten eindigde op de tweede plaats met een Wener en derde werd Henk Janssen met een Vlaamse Reus.

 

In de B-Klasse eindigde de Combinatie Arbeider op zowel de eerste, tweede als de derde plaats met een Kleurdwerg.

 

Voorafgaand aan de keuring konden alle inzenders vijf, in hun bezit zijnde dieren, zelf al een predicaat geven om, bij het juist voorspellen van het resultaat van de beoordeling door de keurmeester, mee te strijden om de H. de Waal Trofee. Deze Trofee is gewonnen door Freddy Lokven.

De eerste plaats bij de Poulprijs,  een competitie tussen bezitters van alle getatoeëerde konijnen van de Vooruitgang, werd gedeeld door Jos Janssen en de Combinatie Arbeider met 190 punten, derde werd Michel Kersten met 189,5 punten.

 

Na afloop van de keuring werd het het ULTO Muziek Centrum weer netjes opgeleverd , waarna de prijzen werden uitgereikt en er nog even een gezellig samenzijn was.

 

Kort samengevat, een opnieuw uitermate geslaagde jongdierendag van Kleindierensportvereniging de Vooruitgang.

 De foto’s van de Jongdierendag staan in het fotoboek.