Jongdierendag 2010

Op zaterdag 2 oktober jongstleden vond in Hippisch Centrum “la Grande” voor de tweede keer de jongdierendag van kleindierensportvereniging “de Vooruitgang” plaats.

Na het grote succes van de jubileumtentoonstelling in 2009, ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Vooruitgang, is besloten om in 2010 weer een jongdierendag te organiseren. In totaal werden door ongeveer 50 leden een kleine 300 dieren ingezonden die werden beoordeeld door een bij de nationale bond aangesloten keurmeester. Ingezonden waren diverse rassen konijnen, hoenders en dwerghoenders, sier- en watervogels en cavia’s.

Algeheel kampioen werd G. Leenders met een Duitse Hangoor. Dhr. Leenders werd tevens kampioen van de A-klasse. Mevr. G. Dreissen werd met een Thrianta kampioen in de B-klasse.

 

Bij zowel de hoenders als de dwerghoenders werd dhr. H. Reijers kampioen. Bij de sier- en watervogels werd met een loopeend dhr. E. Cochius kampioen.

Dhr. H. Alink werd kampioen bij de cavia’s.

Voor de keuring konden alle inzenders een keuze maken uit vijf eigen dieren die men mee kon laten strijden voor de Th. Janssen Trofee. Deze is gewonnen door mevr. G. Dreissen. De poulprijs werd gewonnen door dhr. J. Janssen.

Na afloop van de keuring werden de kooien weer afgebroken waarna de prijzen in de kantine van Hippisch Centrum La Grande werden uitgereikt.