Jongdierendag 2017

Op de gehouden kleindierenkeuring van de Vooruitgang Beuningen waren de 4 keurmeesters zeer goed te spreken over de kwaliteit van de ingezonden 180 dieren.

Freddy Lokven uit Hernen wist zelfs met zijn Zwarte Hollandse kriel het Predicaat Uitmuntend te behalen. Dit komt bijna nooit voor op een jongdierenkeuring. Hij had natuurlijk ook het mooiste Dwerghoen, no 2 werd een Wyandotte van Gerrit Vrolijks uit Beuningen.

Bij de Grote Hoenders werd Henk Janssen uit Beuningen de beste, net voor een Hollands Hoen van Herman Reijers uit Ewijk.

Bij de groep Sierduiven  ging het kampioenschap naar Theo Thomassen uit Oss met een Bruine King, ook werd hij no 2.

Bij de groep siervogels werd Johan Kesseler de beste met een Chinese Dwergkwartel. Theo van de Hout uit Ravestein werd no 2 met een lachduif.

Bij de konijnen die in 2 leeftijdsgroepen waren ingedeeld werd bij de jongere dieren Marcel v.Onna uit Nijmegen de beste met een Midden Blauw Marter kleurdwerg, hij behaalde dit met een puntentotaal van 96,5. No 2 een zwarte kleurdwerg van Comb. Arbeider uit Wijchen.

Bij de dieren die geboren zijn in de eerste 3 maanden werd de beste een Zwart Otter Dwerghangoor van Jos Janssen uit Beuningen met 95,5 punten, no 2 een Blauwe Hollander van Herman Reijers uit Ewijk.

De beste cavia werd een Zwart gladhaar van Henk Janssen uit Beuningen.

De felbegeerde H. de Waaltrofee werd dit jaar gewonnen door Marcel v.Onna die over 5 dieren  het dichts bij de officiële uitslag zat met maar 2,5 punten verschil.

Nu gaat het tentoonstellingsseizoen beginnen, op de vele tentoonstelling in den lande zullen verschillende  dieren van onze vereniging te bewonderen zijn .

Ook zijn de voorbereidingen voor de Gelderlandshow, die wij zelf mee organiseren, in volle gang. De Gelderlandshow in de Olympichallen in Wijchen vindt plaats op 15-16 en 17 december en zal voor de leden van de Vooruitgang weer een hoogtepunt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *